A hajóvásárlás folyamata

Mi történik az érdeklődéstől a hajó vízre bocsátásáig? Milyen ütemezéssel kell fizetnem? Akár az első, második (vagy sokadik) hajódat vásárolod, erre a folyamatra számíthatsz:

Kapcsolatfelvétel

Miután kapcsolatba lépsz velünk telefonon, e-mailben, vagy Tervezési konzultáció kérésével, értékesítő kollégánk egyezteti veled az első személyes találkozó időpontját.

Személyes találkozó / Tervezési konzultáció

A személyes találkozó alkalmával, a konkrét hajómodell kiválasztása után a következő dokumentumokat kapod meg tőlünk:

  • standard specifikáció – ez a hajó részletes alapfelszerelés listája
  • további felszerelések listája – ez a dokumentum tartalmazza az alapárat, és a választható további opciók, extra felszerelések listáját és árait

Együtt kiválasztjuk a szükséges gyári felszereléseket, és azt is megbeszéljük, milyen egyéb extrákra lenne szükséged (egyes utólag beszerelhető felszereléseket nem mindig a gyártól rendelünk meg, mert nem mindent szállít a gyár, és esetenként más beszállítóktól alacsonyabb áron tudunk hozzájutni)

Közösen átbeszéljük, hogy milyen tételeket szeretnél és tájékoztatunk a hajó várható átadási idejéről és a várható szállítási költségekről is. A szállítási költség pontos összegét csak a szállítás előtt tudjuk véglegesíteni, mivel a szállító pl. az üzemanyag költségek esetleges változása miatt nekünk is csak ekkor tud végleges árat adni.

Döntés

Miután minden szükséges információt megkaptál tőlünk, el tudod dönteni, hogy a hajót megrendeled-e. Ha úgy döntesz, megrendeled, akkor tovább tudunk lépni a szerződés előkészítésre.

Szerződés / Első részlet befizetése

Megkapod tőlünk a bianco szerződést, melyet alapos átnézés után kiegészítünk a vevő adataival és közösen aláírunk.

A szerződés aláírást követően a hajó teljes árának a 10%-át kell befizetned foglalóként 3 munkanapos fizetési határidővel. Ezzel jött létre közöttünk a szerződéses jogviszony.

Ezután mi elküldjük a hajógyárnak a megrendelést (a kiválasztott felszerelésekkel együtt), ezt a gyár feldolgozza, majd beilleszti gyártási tervébe és visszaigazolást küld erről.

Fizetési ütemezés

Ezt követően mi kiállítjuk a következő vételár részletről (végösszeg 30%-a) a 30 napos fizetési határidejű számlát. Az utolsó vételár részlet akkor válik majd esedékessé, amikor a hajót a gyár készre jelenti, ez kb. 2 héttel a gyári átvétel előtt történik meg.

Ekkor kiállítjuk a végösszeg 60%-ról és a szállítási díjról az 5 munkanapos fizetési határidejű számlát. Fontos, hogy az összeg időben megérkezzen számlánkra, mert a gyár csak a teljes vételár befizetése után adja át nekünk a hajót, és ha ez nem történik meg, plusz költségek merülhetnek fel.A fizetés mérföldkövei:

10% foglaló

A szerződés aláírásakor.

30% vételár-részlet

A gyártás visszaigazolásakor.

60% vételár-részlet

Amikor a hajót a gyár készre jelenti.

Szállítás, átadás

Amikor hajód elkészül, a gyár értesít minket, mi pedig leszervezzük a szállítást. A gyárban egy speciális szállító járműre felpakolják a hajódat (azok a hajók, amik vízen érkeznek, tapasztalt skipper csapat által kerülnek leszállításra a választott kikötőbe) , telephelyünkre érkezése után pedig megkezdjük a hajó összeszerelését, vizsgáztatását, vízrebocsátását és átadását.

Attól függően, melyik gyártótól és melyik gyárból érkezik a hajó, a szállítás általában 1-2 hetet, a hajó előkészítése az átadásig ideális esetben nagyjából 10-15 napot vesz igénybe, de a pontos időtartamok több körülménytől is függnek, pl. időjárás, évszak. Természetesen ezekről a dátumokról is értesítünk téged, amint a gyár jelzi felénk, hogy hajód elkészült.

Biztosítás

Természetesen a hajóra a gyári átvételtől egészen az átadásig biztosítást kötünk. Az átvétel után minden hajóra kötelező felelősségbiztosítást kötni, de mi javasoljuk, hogy mindenképp köss egyedi Casco biztosítást is rá. Kérd ebben is kollegáink segítségét!

Kérdésed van? Hajót szeretnél?

Írj, hívj, vagy kérj Tervezési konzultációt!

Kérj visszahívást!

Kollégáink munkanapokon lehetőség szerint 24 órán belül keresni fognak, hogy a személyes találkozó időpontját egyeztessék veled. A konzultációra való jelentkezés nem jár kötelezettséggel.

"*" a kötelező mezőket jelöli

cross